Blagaj ima jednu od najuspješnijih škola u Hercegovini

Blagaj ima jednu od najuspješnijih škola u Hercegovini

E. Škorić

Jedna od najuspješnijih omladinskih škola na podrućju Hercegovine je škola FK Blagaj. Iako je riječ o klubu koji se takmiči u kantonalnoj ligi, Blagaj je dolaskom Adnana, Đanija i Mirsada Ćatića na čelo kluba dosta uložio u infrastrukturu, rad s mladima i trenerski kadar, pa danas okuplja gotovo stotinu dječaka.

Nedvano je klub izgradio balon s dva terena s umjetnom podlogom, ranije je dosta uloženo u glavni teren, a uređene su i svlačionice. Uskoro će se renovirati i klupske prostorije. Sportski direktor Nazif Handžar prezadovoljan je razvojen škole i rezultatima koje su djeca Blagaja dosad ostvarila.

“Doaskom Adnana, Mirsada i Đanija Ćatića klub je dobio čvrste temelje, mnogo je urađeno za kratko vrijeme, a sve to vidno je kroz rezultate koje djeca ostvaruju. Dosad smo na niz turnira u BiH osvajali samo prva ili druga mjesta“, pohvalio se Handžar.

U omladisnkoj školi radi treneri Adis Obad i Mensur Pandur kojima također pripadaju veliek zasluge za ostvarene rezultate. Problema u radu dosad nije bilo.

“Tek nedavno imali smo male probleme jer su iz Veleža u sred sezone pokušali da nam mimo  procedura uzmu najboljeg igrača. Niko iz kluba nije kontaktiran, a naš igrač se pojavio na treningu Veleža gdje je dočekan s aplauzima. Žalimo zbog odnosa kluba uz koji smo od nastanka svim srcem, a čiji se čelnici u posljednjoj godini ponašaju kao da Blagaja nema. Nismo to zaslužili jer smo  uzimali Veležove igrače na kaljenje, kada je trebalo ustupili smo im deset  igrača i trenera, a danas oni nama uzimaju igrače, a da nas i ne upitaju može se tako ili ne. Naša vrata za njih su uvijek otvorena, ali smatramo da smo zaslužili više poštovanja“, dodao je Handžar.

Najavio je kvalitetan rad i u narednim godinama, kazavši kako očekuje dodatni rast i napredak omladinske škole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi