Blagojević u notesu skauta Austrije Beč

Sjajanu partiju odigrao je veznjak Željezničara

Blagojević u notesu skauta Austrije Beč

Adnan Beganović

U prvom susretu 2. pretkola Evropa lige Željezničar je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Ferencvaroša.

Fudbaleri višetrukog prvaka naše zemlje odigrali su dosta borbeno, taktički mudro i iako su domaći većim dijelom susreta diktirali tempo igre, te imali nekoliko izvrsnih prilika, Plavi su uz malu dozu sportske sreće stigli do pobjede.

Izabranici Milomira Odovića bili su disciplinovani, niti u jednom trenutku nisu gubili glavu, a za igru je posebno bio raspoložen Ognjen Blagojević.

Srbijanski veznjak, koji je ovo ljeto u redove Željezničara stigao iz Veleža, dosta dobro je odigrao u sredini terena, a njegova dobra igra nije ostala nezapažena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, na tribinama stadionu Ferencvaroša bilo je skauta nekoliko klubova među kojima je bio i skaut Austrije Beč. Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba skaut Austrije je u svoj notes upisao Jovana Blagojevića, te trojicu igrača domaće ekipe (Somalia, Leandro, Lamah).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.