Blamaža Hajduka, crveni karton za Avdiju Vršajevića

HNL

Blamaža Hajduka, crveni karton za Avdiju Vršajevića

Hajduk je ponovo razočarao svoje navijače ubjedljivim porazom u Koprivnici od Slaven Belupa rezultatom 3:0.

Već u petom minutu u prilici za pogodak je Dominik Glavina, kada je po desnoj strani prošao njegov Petar Brlek i uputio povratnu loptu, ali mladi fudbaler šalje loptu pored stative. Uzvratio je Hajduk u istom minutu, a lopta Tina Svena Sušića odsjela je na desnoj stativi domaćeg gola.

Inicijativu tada u potpunosti preuzima Hajduk i u minutama koje slijede opsjeda domaći kazneni prostor. Ipak u 18. minuti se rezultat mijenja u korist domaćina. U dugoj akciji svašta se događalo u 16 metara Hajduka, prvo je pokušao Brlek s ruba kaznenog prostora, pogodio je saigrača Filipa Ozobića, lopta se odbila do Mateasa Delića, koji je ponovno šalje na gostujući gol. Golman Lovro Kalinić loptu odbija prekratko, nedovoljno da izbjegne Glavinu, kojem nje teško matirati splitskog golmana za 1:0 domaćina.

Nakon pogotka igra se u potpunosti primirila sve do, po Hajduk kobne, 35. minute. U akciji na gostujućoj polovici, prvo prekršaj nad Darijom Melnjakom čini Filip Bradarić, ali sudija Marko Matoc pušta igru obzirom da je lopta došla do Mateasa Delića. Delića na ulasku u kazneni prostor Hajduka s obje noge s leđa ruši Avdija Vršajević.

Arbitar Matoc pokazuje mu crveni karton, a Hajduk ostaje s igračem manje. Slijed pomalo čudna situacija u kojoj je gostujući strateg Igor Tudor pozvao svoje igrače da se okupe na rubu igrališta. Nakon kraćih konzultacija, Splićani su nastavili s igrom. To im međutim nije donijelo ništa dobroga, jer domaćini koriste brojčanu nadmoć i kreću u opsadu Hajdukovog gola.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Farmaceuti su izborili korner, kojeg izvodi Ozobić, a glavom Kalinića matira Ivan Fuštar za 2:0. S tim se rezultatom se otišklo na odmor, a u drugi dio agilno kreću Splićani, koji su napravili i par izglednih prilika, no rezultat se opet mijenja u korist domaćina.

Do 3:0 se dolazi u 70. minuti, kad je do brojke od 144 postignuta pogotka u HNL-u došao legendarni Davor Vugrinec. Bio je to zajednički podvig njega i kolege Dejana Glavice, s kojim je igrao i u Varteksu, a sve je propustio spriječiti Hajdukov Mario Maloča.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.