Blamaža ili realnost: Kukesi izbacio Sarajevo

Sarajevo ispalo iz Evropske lige

Blamaža ili realnost: Kukesi izbacio Sarajevo

M. Šljivak, foto: A. Balić

Fudbaleri Sarajeva remizirali su večeras na Koševu sa ekipom albanskog Kukesija rezultatom 0:0, te su se na taj način oprostili od nastupa u Evropskoj ligi.

Prvih 20-ak minuta susreta nije donijelo veća uzbuđenja. Sarajevo je imao kontrolu nad igrom, ali nisu uspjevali stvoriti ozbiljnju prililku pred golom Kukesija.

U finišu prvog poluvremena su zaprijetili  u tri navrata. Prvo je Haurdić šutirao pored gola, zatim je Tadejević pogodio prečku, a poluvrijeme je završeno pokušajem Todorovića, no lopta je otišla pored gola.

Nastavak susreta donio je ponovo bolju igru Sarajeva. Kontrolisali su igru, ali napadi i pokušaji su bili jalovi. Veliku priliku Sarajevo je propustilo u 68. minuti susreta. Dosuđen je panal za fudbalere Husrefa Musemića, odgovornost je preuzeo Alen Melunović, ali je golman gostiju fantastično odbranio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj promašaj je dosta premetio koncepciju igre Sarajeva, koje nije uspjevalo da dođe do šanse za postizanje gola sve do finiša utakmice kada je Halilaj odbranio još jedan udarac Todorovića. 

Nije uspjelo Sarajevo do kraja stvoriti još neku ozbiljnu šansu, te albanski tim ide u treće pretkolo, gdje ih čeka duel sa Metalurgom iz Donjecka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti