Blamaža QPR-a, Fulham i Liverpool prošli nakon produžetaka

Capital One Cup

Blamaža QPR-a, Fulham i Liverpool prošli nakon produžetaka

Završeno je osamnaest utakmica engleskog Capital One Cupa, a najveće iznenađenje priredio je Trenmere koji je eliminisao tim Boltona.

Nakon 1:1 u regularnom dijelu i produžetaka u kojima se mreže nisu tresle, pobjednika su odlučili penali. Domaćin je imao više sreće i prošao dalje.

Blamažu sebi nije dopustio je Liverpool iako je istina regularnih devedeset minuta bilo ispod svakog nivoa. Redsi su tek u produžetcima slomili otpor Nots Countyja. Bilo je 4:2, nakon 2:2 u regularnom dijelu.

Iznenađenje nisu dopustili ni WBA, odnosno Norwich i West Ham. WBA je sa 3:0 savladao Newport, West Ham – Celtenham sa 2:1, odnosno Norwich – tim Buryja sa 6:3.

Reading je doživio katastrofu kod Peterbourgha rezultatom 6:0, dok se izblamirao i QPR izgubivši od Swidona sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bristol je eliminisao Crystal Palace sa 2:1, a Fulham jedva nakon penala tim Burtona. Ubjedljivi su bili Southampton, Leicester i Derby postigavši po pet pogodaka. Sunderland i Hull su tijesno trijumfovali protiv Miltona i Leytona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije