Blanc se nada da će Benzema proraditi

Blanc se nada da će Benzema proraditi

Edmir Škorić

Francuski selektor Laurent Blanc priželjkuje pogodak Karima Benzeme u susretu posljednjeg kola grupe D Eura 2012 protiv Švedske.

Trikolori su na pragu četvrtfinala Eura u Poljskoj i Ukrajini. Nakon boda u duelu s Englezima, te sigurne (2:0) pobjede nad Ukrajinom, u utorak ih očekuje susret sa Švedskom.

 

Benzema, napadač Real Madrida, puno je posla napravio za Francuze u  prve dvije utakmice, a selektor Blanc očekuje da već protiv Švedske zablista i zatrese mrežu.

 

Benzema je na Euru 2008. godine igrao samo dva puta, a u prethodnih 14 utkamica za Francusku postigao je tri gola. Nije nastupao na SP-u 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.