Blanc se vraća na scenu?
EPA

Dobio novu ponudu

Blanc se vraća na scenu?

Nekadašnji trener PSG-a Laurent Blanc vraća se poslu, javljaju francuski mediji.

Blanc je bez angažmana od 2016. godine kada je napustio kormilo PSG-a, a ako je suditi onome što pišu francuski mediji, njegovoj pauzi je došao kraj.

Ugledni L'Equipe javlja kako će iskusni Blanc najvjerovatnije preuzeti Olympique Lyon čiji su čelnici u intenzivnoj potrazi za novim trenerom nakon što su jučer i službeno otpustili Sylvinha.

Isti izvor navodi da se Blanc već sastao s rukovodstvom francuskog velikana i da će gotovo sigurno užarena klupa Lyona biti povjerena upravo njemu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Blanc je imao samo tri trenerska angažmana. Vodio je reprezentaciju Francuske, zatim Bordeaux i PSG s kojim je osvojio tri naslova prvaka Ligue 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi