Manchester United pronašao novu devetku po svom ukusu

Ljetos nije stigla zamjena za Lukakua, ali se sada sprema januarski transfer

Manchester United pronašao novu devetku po svom ukusu

U Manchester Unitedu su ovog ljeta prodali Romelua Lukakua Interu, a odlučili su da nije potrebno dovoditi novog igrača na poziciji devetke.

Smatrali su Solskjaer i čelnici Uniteda, očigledno, da Marcus Rashford može preuzeti tu ulogu, ali se sada ozbiljno sumnja da mladi Englez može "isporučiti" broj golova koji se očekuje od centarfora Crvenih đavola.

Nema Solskjaer puno boljih opcija s obzirom da mladom Greenwoodu još nije spreman pružiti pravu šansu, pa se počinje špekulisati da će United u januaru izdvojiti značajnu sumu novca kako bi doveo novog špica.

Opcije za United će biti dosta limitirane u januaru, ali su Crveni đavoli poprilično uvjereni da mogu realizovati trensfer Lyonovog Mousse Dembelea.

23-godišnji Francuz je u šest utakmica nove sezone Ligue 1 postigao isto toliko golova, u sjajnoj je formi, a navodno su ga skauti Uniteda gledali na prethodna tri meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za United je bitna i činjenica da Moussa Dembele već ima značajno iskustvo igranja na Otoku s obzirom da je od 2016. do 2018. sa velikim uspjehom nosio dres škotskog Celtica.

Ipak, i da Lyon pristane prodati svog sjajnog golgetera u januaru, cijena će biti paprena. Naime, Lyon je Dembelea doveo iz Celtica prošle godine za 22 miliona eura, a njegov ugovor sa ovim francuskim klubom važi do 2023. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Sto bi ga prodavali, naravno ako ne dobiju 80-90 miliona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi