Blanc: Zlatan nije jedini koji može zabiti gol Bayeru
Foto: EPA

PSG gostuje u Leverkusenu

Blanc: Zlatan nije jedini koji može zabiti gol Bayeru

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović je definitivno najopasniji nogometaš PSG-a, ali trener Parižana Laurent Blanc ističe ad Šveđanin nije jedina opasnost po gol Bayera.

Bayer će u utorak (sutra) navečer, s početkom u 20:45 sati, na svom stadionu u Leverkusenu ugostiti PSG u prvom njihovom susretu osmine finala Lige prvaka. Jasno je ko je favorit u ovim duelima, posebno zbog jednog čovjeka...

"Bayer će se fokusirati isključivo na Ibrahimovića, ali imamo puno igrača koji su u stanju zabiti gol", rekao je Blanc, dodavši:

"Možete unutar moje ekipe osjetiti atmosferu Lige prvaka. Svi se vesele ovoj utakmici na prekrasnom stadionu koji ima izvrstan teren. Osjećam važnost utakmice unutar momčadi". 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bayer je atletska ekipa, kao i svaka njemačka ekipa. Dakle, moramo voditi računa pri slobodnim udarcim i kornerima jer mogu biti opasni zbog visine igrača. No, bit ćemo oprezni i pokušati kontrolirati utakmicu te dominirati. Možda će nam oni pustiti posjed lopte i čekati priliku iz kontri", ističe francuski trener i još jednom upozorava:

"Nijemci su uvijek snažni i opasni. Dakle, čim izgubimo loptu, moramo uraditi sve da se brzo vratimo u odbranu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti