Blanc: Zvat ću Riberyja i Benzemu

Unatoč tome što su pod istragom

Blanc: Zvat ću Riberyja i Benzemu

Iako su Franck Ribery i Karim Benzema pod istragom, njihovo mjesto u reprezentaciji nije po upitnikom, kaže novi selektor Francuske, Laurent Blanc.

Ribery i Benzema su optuženi da su imali seksualni odnos sa Zahijom Dahar, maloljetnom prostitutkom. Benzema je putem svog advokata demantirao seksualni odnos sa Zahijom, dok je Ribery ranije priznao grešku, no naveo je da nije znao koliko Zahija ima godina.

Ukoliko im se dokaže krivnja mogli bi dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine. Unatoč tome, Blanc ih je odlučio pozvati u reprezentaciju.

''Sudske istrage znaju biti vrlo duge. A Ribery i Benzema su igrači koji potencijalno mogu biti neophodni za reprezentaciju'', rekao je novi selektor Trikolora, Laurent Blanc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.