Blatt: Ostajem, ali sanjam da se vratim u NBA

Ostaje na klupi Darussafake

Blatt: Ostajem, ali sanjam da se vratim u NBA

Američki stručnjak David Blatt će i naredne sezone biti trener Darussafake.

Ovaj 58-godišnjak se tokom ljeta povezivao sa povratkom u Maccabi iz Tel Aviva, što je navodno bila čak i njegova želja, ali na kraju je ipak ostao u Istanbulu.

Blatt još uvijek nije odustao od povratka u NBA ligu, iako ove godine nije dobio takve ponude.

"Dobijao sam ponude od nekoliko timova, uključujući i klubove iz Rusije, ali moj san je da se vratim u NBA. Ovog ljeta nije bilo slobodnih mjesta, ali sve se može promijeniti za godinu dana", rekao je Blatt, te potom progovorio o odluci da ostane u Darussafaki:

"Kada dođete u novi klub i postanete dio velikog projekta, pogrešno je odbaciti to sve i otići tako lako. Jednostavno, to ne bi bilo fer. Zato sam odlučio da ostanem u Darussafaki i vidjet ćemo šta će se dalje dešavati".

David Blatt ima iskustvo treniranja u NBA ligi gdje je vodio Cleveland od 2014. do 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi