Blatt: Ponosan sam na igrače

U taboru Rusije zadovoljstvo, u grčkom razočarenje

Blatt: Ponosan sam na igrače

Pored utakmice Argentine i Srbije, još jedna utakmica je ponijela epitet derbija petog kola Mundobasketa. Rusija je u velikoj borbi bila bolja od Grčke sa 73:69 i tako uzela drugo mjesto u grupi C, a Grke poslala na megdan Špancima.

David Blatt je prije dva dana izjavio kako nakon ovog prvenstva više neće voditi reprezentaciju Rusije, jer ga jako nervira poltika koju vodi ruski Savez, ali je nakon velike pobjede nad Grcima zvučao kao čovjek koji nešto takvo nikada nije niti pomislio, a ne javno izrekao.

"Jako sam ponosan što sam selektor Rusije. Moji igrači su pravi borci s velikom strašću da igraju za svoju reprezentaciju. Oni možda nemaju velike ugovore kao neki drugi igrači, ali igraju čvrsto svaku utakmicu i daju sve od sebe. U ovakvom takmičenje važno je iskustvo, ono nama nedostaje, ali zato imamo srce koje nam donosi pobjede", blistao je od sreće Blatt.

Njegov kolega na klupi Grčke, Jonas Kazlauskas, bio je veoma razočaran igrom svojih štićenika i nije previše komentirao utakmicu. "Imali smo velikih problema s pick & rollom i zbog toga smo upisali poraz", bilo je sve što je rekao Litvanac na klupi Helena. Ponajbolji grčki igrač, Dimitris Diamantidis, je bio nešto govorljiviji.

"Nismo odigrali na svom nivou. Pobjegli su nam na 20 poena i više se nismo uspjeli vratiti. Pokušali smo sve učiniti da se vratimo u utakmicu, ali, jednostavno, nije išlo. Bez obzira protiv koga ćemo igrati u drugom krugu, daćemo sve od sebe da se pokažemo u pravom svjetlu", rekao je Diamantidis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.