Blatt testira kandidate

Ruski selektor najavio

Blatt testira kandidate

David Blatt, selektor ruske košarkaške reprezentacije, objavio je spisak od 15  igrača koje će voditi u prvi trening kamp uoči nastupa na »Eurobasketu 2009» u Poljskoj.

Prvi dio priprema Rusi će obaviti od 15. do 25. juna, a do početka EP igraće nekoliko prijateljskih mečeva. Protivnici će im biti Slovenija, Bugarska i Grčka.

Blatt se odlučio za sljedeće igrače: Fedor Dmitriev (Triumph), Valeri Likhodey (Triumph), Andrey Vorontsevich (CSKA), Yuri Vasilyev (Dynamo Moscow), Nikita Kurbanov (Spartak Saint Petersburg), Petr Gubanov (Universitet-Yugra), Sasha Kaun (CSKA), Timofey Mozgov (Khimky), Dmitry Sokolov (Unics), Pavel Sergeev (Triumph), Egor Vyaltsev (Triumph), Vadim Panin (Triumph), Victor Keyru (CSKA), Alexey Shved (CSKA), Andrey Mateyunas (Avtodor).

Na prvom spisku nema zvijezda ruskog tima (Holden, Khryapa...), a one će se priključiti u drugoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.