Blatter: Neko od Španaca bi trebao dobiti Zlatnu loptu

Predsjednik FIFA-e smatra

Blatter: Neko od Španaca bi trebao dobiti Zlatnu loptu

A. Haznadarević

Prvi čovjek FIFA-e Sepp Blatter, izjavio je da bi neko od reprezentativaca Španije trebao osvojiti titulu najboljeg igrača svijeta, budući da je Crvena furija na Euru ponovo pokazala da ni jedna reprezentacija nije ni blizu nivou igre i sistema treniranja mladih kakav imaju Španci.

"Jako mi se sviđaju španski fudbaleri. Mislim da bi jedan od njih trebao biti izabran za dobitnika Zlatne lopte nakon onoga što su napravili na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Ali, ja nemam utjecaja na taj izbor", kazao je Blatter, te pojasnio:

 

"Casillas i Xavi pokazuju prave vrijednosti napornog rada koji dovodi do uspjeha. Oni također predstavljaju i primjer sjajnog sistema rada sa mladim igračima u Španiji, koji je pomogao ujedinjenju cijele države. Brazil iz 1970. je bio napadačka snaga koje se trebalo čuvati, a sadašnja španska momčad je sjajan primjer takve igre. Oni igraju atraktivan i čist fudbal", zaključio je prvi čovjek FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.