Blatter opravdava Real

Blatter opravdava Real

Predsjednik FIFA Sepp Blatter nije kritikovao Real Madrid zbog toga što je platio 94 miliona eura za Cristiana Ronalda.

"Današnje tržište je vrlo osjetljivo, vlada ekonomska kriza. Ipak, fudbal je i dalje fantastičan proizvod, ne samo u smislu kupnje i prodaje, već ljudima daje ono što traže, a to su emocije. Transfer Cristiana Ronalda samo je još jedan dokaz da ljudi traže zvijezde", rekao je danas Blatter na konferenciji za novinare u Johannesburgu.

Jučer je predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Michel Platini kazao da je iznos koji je Real Madrid ponudio Manchester Unitedu za Ronalda pretjeran i neumjeren, pogotovu u doba krize.

"Prije deset godina Picassova slika iz 'plavog razdoblja' prodana je za 100 miliona funti u londonskom Sothebyju. I gdje je danas ta slika, leži negdje skrivena da je niko ne može vidjeti. Fudbalsku zvijezdu ipak možete gledati jednom ili dvaput sedmično. Za neke je ovo pretjeran iznos, ali sve moramo staviti u kontekst, moramo vidjeti koliko se cijeni fudbal u našem društvu, a koliko neke druge stvari", kazao je Blatter.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije