Blatter: Platini je protiv tehnologije

Predsjednik FIFA izjavio

Blatter: Platini je protiv tehnologije

M. Šljivak

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Sepp Blatter, izjavio je kako je predsjednik UEFA-e Michel Platini, protiv uvođenja tehnologije u fudbal.

Blatter je u razgovoru za španski AS potvrdio kako će se video tehnologija početi upotrebljavati na Kupu konfederacija u Brazilu ovog ljeta, ali je naveo kako se Platini protivi video tehnologiji, no da je u tome sam.

"Platini ne želi video tehnlogiju, ali je u tome usamljen. Čitav svijet želi tehnologiju osim Platinija. Ukoliko Platini ne želi video tehnologiju, to je njegova stvar. Tehnologija će ipak biti uvedena", rekao je Blatter, koji je potom dodao.

"Nijedan sudija ne želi da ga progone greške. Niko od njih ne želi da ga te greške progone kroz čitav život", rekao je Blatter.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.