Blatter: Podnio sam ostavku jer previše volim FIFA-u

Ostaje još najmanje četiri mjeseca

Blatter: Podnio sam ostavku jer previše volim FIFA-u

Sepp Blatter na veliko iznenađenje danas je podnio ostavku na mjesto predsjednika FIFA-e. 

Na vanrednoj konferenciji za novinare 79-godišnji Blatter saopštio je da se povlači s mjesta prvog čovjeka FIFA-e, te je pozvao skupštinu da sazove nove izbore. 

"Duboko sam promislio o svemu u zadnjih 40 godina koliko sam u nogometu. Poštujem FIFA-u i volim je više od svega i samo joj želim najbolje. Odlučio sam se povući u najboljem interesu FIFA-e kojoj su potrebne reforme i restrukturiranje. Hitno ćemo sazvati sjednicu gdje će biti izabran moj nasljednik", rekao je Sepp Blatter.

Podsjećamo, Blatter je osvojio peti mandat nakon što je jordanski princ Ali bin Hussein povukao kandidaturu za predsjednika uoči drugog kruga glasanja. Njegov današnji potez pozdravio je Domenico Scala, glavni čovjek u FIFA-i oko predsjedničkih izbora i poručio kako će Blatter biti predsjednik još najmanje četiri mjeseca.

"Ovo je sjajan primjer odgovornog ponašanja u interesu FIFA-e i nogometa. Radit ćemo na novim reformama i pripremiti sve za nove izbore. Predsjednik je pozvao na izvanredni kongres i nove predsjedničke izbore, a za to će nam trebati najmanje četiri mjeseca", rekao je Scala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.