Blatter se povlači 2015. godine

Blatter se povlači 2015. godine

Midhat Šljivak

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Sepp Blatter, izjavio je danas kako se neće kandidovati za peti mandat u ovoj organizaciji.

Blatterov mandat prvog čovjeka FIFA-e ističe 2015. godine, a 77-godišnji Švicarac je najavio kako nakon toga prepšuta mjesto Michelu Platiniju ili Angelu Villaru.

"Neću se kandidovati ukoliko bar jedan od kandidata bude spreman da nastavi moj posao. Veoma važna činjenica je da ta osoba nastavi sa razvojem fudbala kao što smo to činili prethodnih godina. Michel Platini bi, recimo, mogao u tome uspjeti. Sa druge strane i Villar ima mnogo veza u Americi i Africi i također bi bio dobar kandidat. Uglavnom, izbori za predjednika FIFA-e će biti demokratksi", rekao je Blatter.

Sepp Blatter je na čelo FIFA-e došao 1998. godine i na dosadašnjim izborima je bio vrlo uvjerljiv protiv svojih kandidata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.