Blatter: SP 2022 može se igrati samo u novembru i decembru

Mundijal u Kataru neće se igrati u ljetnom periodu

Blatter: SP 2022 može se igrati samo u novembru i decembru

Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e, i dalje je pri svom stavu kojeg zastupa i pred Izvršnim komitetom ove organizacije, da Mundijal u Kataru 2022. treba da bude održan u zimskom periodu. 

Blatter se protivi ideji da se Mundijal pomjeri na prva dva mjeseca 2022., jer bi se praktično poklopio sa Zimskim olimpijskim igrama.

„Ukoliko se bude igralo u 'zimskom periodu' Svjetsko prvenstvo u Kataru može se igrati samo u novembru i decembru, nikako u januaru ili februaru“, kazao je Blatter koji je o istoj stvari govorio i tokom nedavne posjete Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Michel Platini, koji je potencijalni rival Blatteru na izborima za predsjednika FIFA 2015, zalaže se za održavanje Mundijala u januaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti