Blatter: Suspendovan na osam godina? Zbog čega?
FOTO: EPA

Nije mogao ostati miran

Blatter: Suspendovan na osam godina? Zbog čega?

Predsjednici FIFA-e i UEFA-e, Sepp Blatter i Michel Platini, izbačeni su iz fudbala na osam godina. Odluka je to etičke komisije Svjetske fudbalske federacije. 

Blatter je 26. februara 2016. godine trebao biti časno smijenjen s pozicije, ali izrečena suspenzija taj plan je itekako pokvarila te je natjerala 79-godišnjaka na bijesne reakcije. 

"Reći da je danas dobar dan za mene ili FIFA-u bilo bi u potpunosti pogrešno. Zadnji put smo ovdje sjedili kada je gostovao Nelson Mandela ", rekao je Sepp Blatter na konferenciji za medije u Zürichu i potom nastavio:

"Ljudska bića se moraju poštivati, a upravo je Nelson Mandela stvorio slogan za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine 'Slavite čovječnost kroz fudbal'", počeo je svoj govor.

Nakon uvodnih riječi Blatter nije mogao ostati miran. 

"Suspendovan sam na osam godina, a zbog čega?! Naravno da ću se žaliti, idem na Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausanni i vjerujem da će ondje biti donesena pravedna odluka. Žao mi je što sam i dalje vreća za udaranje, žao mi je također i samog sebe i načina na koji se postupa sa mnom."

Kazna je uslijedila nakon što je otkriveno da je Sepp Blatter na račun Michela Platinija nelegalno uplatio dva miliona švicarskih franaka, što je ujedno bio i razlog pokretanja istrage.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.