Blatter: Teško vrijeme za nogomet

FIFA-ini dužnosnici uhapšeni

Blatter: Teško vrijeme za nogomet

E. Škorić

U Zurichu je jučer uhapšeno 14 pojedinaca FIFA-e i oni su optuženi za uzimanje mita.

U petak je zakazan Kongres FIFA u Zurichu gdje je trebao da bude izabran novi predsjednik, no FBI je uhapsio nekoliko osoba zbog sumnje da su uzimali mito.

“Ovo je teško vrijeme za nogomet, navijače i FIFA organizaciju. Razumno je razočarenje kod mnogih i znam da će ovi događaji uticati na način na koji nas mnogi vide”, rekao je Sepp Blatter, aktuelni predsjednik FIFA.

Prema saopštenju američkih i švicarskih vlasti, čelnici FIFA su u 25 godina kroz korupciju zaradili 150 miliona dolara.

“Pozdravljamo istragu i vjerujemo da će pomoći ranije pokrenutim mjerama FIFA da iskorijeni loše iz nogometa. Potrudit ćemo se da izbacimo iz igre sve one koji rade nedozvoljene stvari u našoj organizaciji”, dodao je Blatter.

Unatoč UEFA-inom prijedlogu da se izbor predsjednika odloži, ipak će u petak on biti održan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.