Blatter: U Engleskoj najlaše organizovati SP

Blatter: U Engleskoj najlaše organizovati SP

Predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Sepp Blatter izjavio je kako bi svjetsko prvenstvo najlakše bilo organizovati u Engleskoj.

"Najlakše bi bilo Svjetsko prvenstvo organizovati u Engleskoj", kaže Blatter, misleći na kandidature za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, ali i smatra kako se ne smije zaboraviti ni kandidatura Rusije.

"U Engleskoj imate sve, navijače, stadione, infrastrukturu. Organizovati SP U Engleskoj bilo bi lako. Prilikom izbora zemlje-domaćina ne gledaju se rezultati kakve je reprezentacija postigla. To nikako. Važno je ono što nude u svojoj kampanji. Ipak, teško je ignorisati kandidaturu Rusije. Rusija je više od države, ona je kontinent i jaka sila", kazao je Blatter.

U konkurenciji za dobivanje SP 2018. godine su zajedničke kandidature Španije i Portugala, te Holandije i Belgije, dok samostalno konkurišu Engleska, Rusija i SAD.

Domaćini će biti poznati 2. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.