Bošković junak kola u 1.HNL: "Ćorić mi je mnogo pomogao, a posudbe su mi donijele samo dobre stvari"
FOTO: NK Lokomotiva Zagreb

Mladi dečko iz Stoca dvostruki strijelac u debiju

Bošković junak kola u 1.HNL: "Ćorić mi je mnogo pomogao, a posudbe su mi donijele samo dobre stvari" · Intervju

S. Mlaćo
U komšiluku se najviše piše o mladom igraču iz naše zemlje.

Tačnije, 2. kolo 1.HNL obilježio je dečko iz Stoca, bivši član Zrinjskog, Posušja i GOŠK-a Blaž Bošković.

Bošković je ovog ljeta iz Gabele preselio u Zagreb, ekipu Lokomotive i u debitantskom nastupu postigao dva pogotka.

Šansu je dobio sa klupe i srušio favorizovani Osijek (2:1). Dobio je brojne pohvale, ali čvrsto je na zemlji.

U Lokomotivu je stigao na preporuku nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske Nikice Jelavića, koji je zadužen za razvoj omladinske škole NK GOŠK, a ujedno surađuje i sa Lokomotivom, pronalazi talente u našoj zemlji.

"Debi je ispao odlično. Naravno, zadovoljan sam i sretan zbog pobjede i rada cijele ekipe“, priča Bošković na početku razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

Dobio je brojne čestitke. Svi su mišljenja da će napraviti blistavu karijeru.

“Primio sam zaista puno čestitki i poruka podrške. Ovim putem se svima još jednom zahvaljujem. Upravo zbog toga ne želim nijednu posebno izdvojiti“.

[facebook]https://www.facebook.com/NKLokomotivaZagreb/photos/a.508481179233945/5336392499776098/[/facebook]

Nije tajna da ga je Zrinjski želio vratiti u svoje redove, potpisati novi ugovor, no bilo je kasno.

“Jednostavno, želio sam da probam nešto novo. Bilo je interesa nekih klubova, ali izabrao sam Lokomotivu i stvarno sam sretan zbog toga“.

Oglasi

Iz Zrinjskog je išao na posudbe u Posušje te zatim GOŠK iz Gabele. Mnogo mu je to pomoglo. Svjestan je da je minutaža ključna kod svakog mladog igrača.

“Sigurno da su mi posudbe donijele mnogo toga dobrog. Drago mi je što sam prošao taj put“.

U Posušju i GOŠK-u surađivao je sa ambicioznim bh. trenerom Denisom Ćorićem. Ćorić za Boškovića ima samo riječi hvali, ističe da se radi o veoma kvalitetnom igraču i velikom profesionalcu, a naš sagovornik priznaje da mu je sadašnji šef struke Gabeljana itekako pomogao u karijeri.

“Trener Ćorić mi je dosta pomogao u tome periodu koji za mladog igrača nikako nije jednostavan. Zahvalan sam mu na tome, zna on to. Naravno, pored Denisa želim istaći i Ivana Bubala te Dženana Hošića koji su također uložili mnogo truda i povjerenja u mene“.

Od NK GOŠK je putem zvanične stranice kluba dobio posebnu čestitku. U Gabeli su vjerovali u Boškovića, pružili mu priliku da bude tamo gdje je sada. Zdrava je to sredina, pa nije ni čudo što mladi igrači upravo iz sadašnjeg federalnog prvoligaša traže priliku za 'probijanje'.

Oglasi

NK GOŠK svladao FK Budućnost, Bošković asistirao | Stolac.city

I u GOŠK-u su sretni, njihovi igrači su na cijeni, posebno na meti klubova iz regiona. Sada se to ponovo potvrdilo.

“Naravno da sam vidio čestitku. GOŠK-u sam zahvalan jer sam tu proveo stvarno prelijepu godinu dana, upoznao dosta prijatelja i samo najljepše uspomene me podsjećaju na taj period i klub iz Gabele“.

Sa samo 20 godina nova je zvijezda nogometa u regionu. Nije se libio ići na posudbe, iako to mnogi nogometaši 'mrze'. Vjerovao je u sebe, a sada poslao poruku svim svojim vršnjacima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

“Sigurno da svakog mladog nogometaša čeka težak period, tu su usponi i padovi. Greške su sastavni dio “odrastanja“ svakog mladog igrača. Zato mislim da tko uspije se sa tim izboriti, dočekati će svoju priliku“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Blaž Bošković, član NK Lokomotiva Zagreb.

Bošković je do sada jednom oblačio dres mlade reprezentacije BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi