Blaž Slišković stigao na Grbavicu!

Novi trener FK Željezničar

Blaž Slišković stigao na Grbavicu!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

FK Željezničar jučer je imenovao novog trenera, a ekipu će u ostatku sezone voditi legendarni Blaž Slišković.

Slišković je odlukom rukovodstva kluba imenovan za trenera sarajevskih Plavih, a novi trener kluba danas je stigao na Grbavicu na novi posao.

Iskusni 61-godišnji stručnjak tako će u svoj trenerski CV upisati još jedno veliko ime, a ranije je vodio Hajduk, Zrinjski, Široki, reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te još nekoliko klubova u inostranstvu i Bosni i Hercegovini.

Slišković se na trenersku klupu vraća nakon godinu dana, a posljednji angažman imao je u dalekom Hong Kongu na klupi Kitcheea. U istom timu je potom radio i kao savjetnik.

Blaž Slišković je trenersku karijeru počeo u Brotnju i kasnije Posušju, a prvi ozbiljniji angažman imao je na klupi Bosne i Hercegovine koju je predvodio od 2002. do 2006. godine. Bakina generacija ostala je upamćena po tome što ih je jedan gol dijelio od plasmana na EP u Portugalu.

Oglasi

Slišković je trenirao i Hajduk dok je bio bh. selektor, a samo i danas nejasna odluka čelnika kluba odvojila ga je od titule sa Bilim. U Premijer ligu prvi put je stigao u avgustu 2005. godine kada je preuzeo Zrinjski. Na klupi se zadržao dvije sezone i potom je otišao u albansku Tiranu.

Kasnije je u Rumuniji trenirao Albu Iluiju, a 2011. godine vratio se u BiH i preuzeo je Široki Brijeg. Na Pecari se zadržao svega nekoliko mjeseci i ponovo je otišao u inostranstvo.

Baka je prvo radio u dalekoj Saudijskoj Arabiji gdje je trenirao Al-Ansar, a potom je u Kini trenirao QD Jonoon. Na ljeto 2015. godine ponovo preuzima Široki Brijeg, ali ponovo je tu bio svega nekoliko mjeseci.

Nakon avanture na Pecari Slišković je u dva navrata trenirao Zrinjski s kojim je osvojio dvije titule Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvu titulu osvojio je u sezoni 2017/18. i sezonu kasnije uspio je s Plemićima da odbrani ovaj trofej.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je napustio u junu 2019. godine i odlučio se za odlazak u daleki Hong Kong. Tamo je trenirao Kitchee, ali se nije zadržao koliko je planirao jer je pandemija koronavirusa pokvarila njegove planove.

Sada je pred njim veliki izazov zvani Željezničar. Pokušat će da vrati Plave na pobjedničke staze i da se pokuša do kraja sezone uključiti u bitku za Evropu. Prva utakmica već je za vikend u Bijeljini i Željo će tražiti prekid crne serije od osam utakmica bez pobjede u prvenstvu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Mahmuran ko čep
9 1
starigrad
Ovaj ublehaš je vječito pljuvao po Željkanu. Sad mu šatro čast što je na Grbavici. Zapamtite do kraja prvenstva i njemu će biti noga.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi