Blijeda igra Željezničara: Zvijezda 09 odnijela tri boda sa Grbavice!
Nova skromna partija na stadionu Grbavica izabranika Milomira Odovića i Plavi u poprilično lošoj atmosferi dočekuju veliki derbi protiv Sarajeva narednog vikenda

Plavi razočarali

Blijeda igra Željezničara: Zvijezda 09 odnijela tri boda sa Grbavice!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je na Grbavici u 15. kolu Premijer lige BiH dočekao Zvijezdu 09, a na kraju su gosti došli do velika tri boda (0:1)

Nije Željezničar briljirao u današnjoj utakmici i na kraju su gosti iz Etno sela Stanišići došli do velike pobjede.

Terenska inicijativa Plavih viđena je većim dijelom prvog poluvremena, ali je Zvijezda 09 stajala veoma dobro u defanzivu, a svoju šansu su čekali iz kontri.

Zec je prvi prijetio golu gostiju. Dva puta je tukao u uvodnim minutama, ali golman Erić nije imao problema da ukroti njegove udarce.

U 21. minuti gosti imaju sjajnu šansu. Husić je snažno šutirao sa preko 20 metara, ali golman Kjosevski loptu vadi ispod same prečke.

Uzvratio je Željezničar preko Čurjurića šest minuta kasnije. Erić je međutim ponovo na visini zadatka i odbranio je udarac veznjaka domaćeg tima.

Do kraja prvog poluvremena većih uzbuđenja nije bilo. Jalovi su bili napadi domaćeg tima, a treba svakako izdvojiti da su gosti ostali bez Husića u finišu prvog dijela koji je zbog povrede morao napustiti meč.

Na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (0:0), a i u uvodnim minutama nastavka prvi se u prilikama našao Zec. Dva puta je pokušao prema golu, ali promjene rezultata nije bilo.

Tek u 72. minuti nova šansa za Želju i ponovo je Zec imao priliku da postigne gol. Ipak, iako je bio sam pred golom, Erić je sjajno odbranio i spasio je goste.

Napadi Želje bili su jalovi. Nije bilo pravog rješenja u napadu za domaći tim, pa je Zvijezda lagano otklanjala opasnost ispred svog gola.

Do kraja domaći nisu uspjeli da naprave ništa, ali je zato Zvijezda u nadoknadi meča preko Jovovića doška do velika tri boda (0:1).


Premijer liga BiH, 15. kolo:

Željezničar - Zvijezda 09 0:1


ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Vranješ, Rodin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZVIJEZDA 09: Erić, Husić, Huseinbašić, Brkić, Filipović, Osmanagić, Vojinović, Predragović, Memović, Babić, Zekanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mokekemo
Ovo nisu igrači ovo su kurcine!!! Zajmovicu poštedi nas svojih driblinga ustvari pokušaja driblinga...
6 6
burek_sa_mesom
Bordel klub "Grbavica".
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi