Blijeda partija Rome u Gentu dovoljna za osminu finala

Uspjeli su proći dalje

Blijeda partija Rome u Gentu dovoljna za osminu finala

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su remizirali u gostima protiv Genta (1:1) i uspjeli nekako izboriti plasman u osminu finala Evropske lige.

Roma je u prvom meču šesnaestine finala na svom terenu savladala Gent sa 1:0, a večeras im je remi donio plasman dalje iako je belgijski tim dao sve od sebe da dođe do osmine finala.

Vučica je dobro otvorila meč i zaprijetila već u prvoj minuti kada je Kolarov pogodio stativu. No, nakon toga Gent je zaigrao mnogo bolje i stvorio nekoliko odličnih šansi, ali ostalo je 0:0.

Međutim, domaći tim je u 25. minuti poveo sa 1:0. Bezus je sjajno uposlio Davida koji je izašao sam ispred Lopesa, te je pogodio mrežu Rome za erupciju oduševljenja na tribinama.

No, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je Roma samo četiri minute kasnije poravnala na 1:1. Mkhitaryan je odlično asistirao za Kluiverta koji je s vrha kaznenog prostora matirao golmana domaćeg tima.

Gent je u nastavku meča dao sve od sebe da pokuša doći do prolaza za koji su mu trebala dva gola. Domaći su stvorili nekoliko jako dobrih šansi, ali nikako nisu uspjeli da savladao Lopesa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Roma je igrala koliko je trebalo i bilo je jasno da igrači Rome samo žele sačuvati svoju mrežu, te da su zadovoljni s rezultatom 1:1 koji se nije mijenjao do kraja meča.

Bh. napadač Edin Džeko odigrao je cijelu utakmicu u dresu Rome, te je na kraju proslavio plasman u osminu finala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Niklas
Na Romi je ogroman pritisak svake godine da osvoje scudeto. Sa ovom igrom nece moci. Ja navijam za Leeds United i godinama cekam da udju u premier, znaci ludujem. Ali volim kad su nashi igraci uspjesni u ostalim klubovima i podrsku im pruzam bar navijanjem. Mozel neko ko prati Romu vise godina napisat; sta se dogodilo timu koji je Barcu izbacio pa skoro i Liverpool. Kako je doslo to takvog scenarija za vrlo kratko vrijeme. Pozz svima.
2 0
Barbarez9
90 minuta bez i ijednog suta prema golu... a i ove golove sto dadne dzeko to je na guzove...ja napadaca hl**** dragi.. pjanic (Dodajmidatidodam) losa forma , Dzeko(Setac po vilsonovom parku) Kolasinac od tenka do pudinga... a o ostalim da na govorim. Siti su oni, puni ko brodovi, boli njih K.... za zeljom i EP. Congratulations Northern Ireland!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti