Blokiran račun N/FSBiH

Porezna uprava FBiH odlučila zbog neplaćanja duga

Blokiran račun N/FSBiH

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine blokirala je račun Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te je raskinula Sporazum o plaćanju duga na rate sa bh. Savezom.

Račun krovne kuće bh. fudbala je blokiran jer nije redovno izmirivao porezne obaveze, odnosno nije redovno vršio uplate mjesečnih rata kao što je utvrđeno Sporazumom o plaćanju duga na rate, zbog čega je sporazum raskinut.

N/FSBiH Poreznoj upravi FBiH duguje 805.652,86 KM (14 rata duga).

"Nakon poduzetih mjera Porezne uprave FBiH, na pismeni zahtjev poreznog obveznika, u Poreznoj upravi FBiH je 30. decembra 2009. održan sastanak na kojem je predstavnicima Nogometnog saveza BiH potvrđeno da je zbog neblagovremenog plaćanja duga sporazum raskinut, da je račun blokiran te da se postupak prinudne naplate duga nastavlja u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate", saopšteno je iz Porezne uprave FBiH, a prenosi Fena.

FBiH ističe da se poštivanje realizacije zaključenih sporazuma redovno prati i da se u svim slučajevima nepoštivanja odredbi sporazuma, sporazum raskida bez odgađanja, nakon čega se pristupa poduzimanju propisanih mjera prinudne naplate: rješenje o zabrani transakcija preko računa poreznog obveznika, rješenje o naplati duga iz novčanih sredstava poreznog obveznika, popis imovine, pljenidba imovine, prodaja imovine, a sve radi naplate dužnih poreznih obaveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.