Bloudek: Borac je fenomenalan

Reakcije nakon derbija

Bloudek: Borac je fenomenalan

Adnan Beganović

U derbiju 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Boracje u Bnaja Luci sasvim zasluženo svladao Zrinjski, a nakon susreta oba trenera su se složila da su domaći u ovom trenutku kvalitetniji.

"Zasluženo smo slavili. Zrinjski je bio odličan u prvom poluvremenu, no u u drugom dijelu mi smo dodali gas i zasluženo smo slavili. Međutim, u ovom susretu pokazalo se zašto je fudbal na svoj način zanimljiv. Naime, i pored naše dominacije Zrinjski je pred sami kraj mogao poravnati, no na našu sreću nije, da bi mi u narednom napadu poentirali. Drago mi je što smo obradovali naše navijače, a pravo da vam kažem pribojavao sam se ovog susreta, no to nikako nisam htio pokazati igračima", rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

"Čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi. Nadigrali su nas u svim elementima fudbalske igre i sasvim zasluženo su slavili. U prvom dijelu smo uspjeli parirati Borcu, no u drugom su Banjalučani pokazali svoju snagu. Nismo uspjeli pratiti ritam Borca i mislim da u ovom trenutku je malo ekipa koje to mogu. Kod 1:0 imali smo priliku, no nismo je iskoristili. Avdukić je sjajno odbranio i tom odbranom je odlućio utakmicu", rekao je trener Plemića Marin Bloudek.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.