Bloudek potpisao za Varteks

Iz skavnog Milana u HNL

Bloudek potpisao za Varteks

A. Beganović

Sandro Bloudek, sin proslavljenog fudbalera i donedavno trenera Čelika, Marina Bloudeka, potpisao je dvogodišnji ugovor sa varaždinskim Varteksom.

Sandro Bloudek posljednju polusezonu proveo je u Varteksu kao posuđen igrač Milana, a pošto mu je istekao ugovor s Rossonerima, čelni ljudi hrvatskog prvoligaša zadovoljni njegovim igrama ponudili su mu dvogodišnji ugovor, koji je on prihvatio.

„Nisam mnogo razmišljao o ponudi iz Varteksa, želio sam ostati u Varaždinu i zato smo se brzo dogovorili. Mislim da je hrvatska liga savršena za napredak mladih fudbalera“, rekao je Bloudek za hrvatske medije.

Bloudek je u redove Milana otišao 2004. godine, ali za Rossonere nije odigrao niti jednu zvaničnu utakmicu, a kao posuđen igrač nastupao je za Pistoise, Lecco, Cremonese i Chiasso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.