Bloudek: Široki je velik klub

Predstavljen novi trener na Pecari

Bloudek: Široki je velik klub

Danas je na Pecari predstavljen novi trener NK Široki Brijeg, Marijan Bloudek, koji je na klupi zamijenio Branka Karačića.

Klub se s Karačićem rastao u korektnim odnosima te mu poželio uspjeh u nastavku karijere. Također, dolaskom novog trenera došlo je i do smjene u sastavu stručnog stožera pa će tako dosadašnji pomoćnik Niko Kovačić preći u omladinski pogon kao i kondicijski trener Frano Hrkać, dok je novi pomoćnik Bloudeku Anto Kokić koji je ove sezone vodio kadete Širokog Brijega.

Klub je novom treneru za cilj stavio izlazak u Europu ali i poboljšanje igre i rezultata.

„Svaka promjena u toku prvenstva nije dobra za klub ni za igrače. Široki je veliki klub i ima velike zahtjeve. Ako su me izabrali pored ostalih trenera koji su bili u konkurenciji za ovo mjesto to znači da me poštuju i da cijene moje rezultate.“, rekao je novi trener Širokog Brijega Marijan Bloudek.

„Široki je veliki klub u BiH i poznat je i u Europi, a to znam jer znam što na zapadu misle i govore za Široki. Pokušat ću sve da dođemo do ciljeva koji su pred nama, a ostaje nam vidjeti hoćemo li u tome uspjeti. Kadar je kvalitetan i širok ali nemam još potpune informacije jer sam tek stigao. Mislim da ću dokazat igračima da ih mogu voditi i da možemo svi skupa disati kao jedan.“, rekao je Bloudek.

Novi trener Širokog Brijega nema puno vremena jer već u subotu Široki gostuje kod Borca i to će biti dosta važna utakmica u borbi za vrh.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.