Bayern je uradio još jedan gospodski potez: Ne zaboravljaju igrače koji su im donosili trofeje
FOTO: EPA

Botaeng i Ribery su još dio Bavaraca

Bayern je uradio još jedan gospodski potez: Ne zaboravljaju igrače koji su im donosili trofeje

Haris Zilić

Bayern Munchen pokazao je još jednom o kakvom se klubu radi.

Bivši igrači diva iz Bavarije, Jerome Boateng (32) i Franck Ribery (38) trenutno su u potrazi za novim klubom.

Boateng je ovo ljeto završio sjajnu eru u Bayernu, dok je Ribery završio epizodu u Fiorentini, ali još ne namjerava okačiti kopačke.

Njemački "Bild" donosi vijest kako je Bayern ponudio Boatengu i Riberyu korištenje klupskih prostorija kako bi trenirali i održali formu dok ne nađu novi klub.

Ovaj potez Bavaraca je naišao na lavinu pozitivnih komentara, a pomenuti fudbaleri su monogo toga donijeli timu Bayerna s kojim su osvajali na desetine trofeja, tako da je ovaj potez Bayerna i jedan znak zahvalnosti Botaengu i Riberyu.

Boateng je imao neke ponude iz Italije i Španije, dok se Ribery najčešće povezivao sa Kinom i MLS-om, ali vidjet ćemo u narednim danima gdje će ovi iskusni fudbaleri nastaviti svoje karijere.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi