Boateng: Ronalda i Messija je najteže čuvati

Defanzivac Bayerna

Boateng: Ronalda i Messija je najteže čuvati

Njemački fudbaler Jerome Boateng otkrio je koja su dva najbolja fudbalera protiv kojih je ikada igrao.

Boateng važi za jednog od najboljih defanzivaca na svijetu, a tokom karijere imao je priliku igrati mnogo velikih mečeva, pa je sasvim sigurno da se sastao sa većinom najboljih fudbalera svijeta.

Ipak, kao što je to bilo i za očekivati, on je rekao da su Messi i Ronaldo najteži za čuvati.

"Messi i Ronaldo su najteži za čuvati. Također, osim njih dodao bih Hazarda, Neymara i Benzemu na ovu listu. Messija jednostavno ne možete sami zaustaviti. Ronalda je nešto lakše čuvati jer se to više svodi na atletsku sposobnost. Ali, Ronaldo je promijenio svoju igru. On se sada manje fokusira na dribling, a više na završnicu. Zato je mnogo teži za čuvati jer ima nevjerovatan tajming", rekao je Boateng za The Mirror.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi