Bobić: Ibišević vremenom postaje sve bolji

Sportski direktor Stuttgarta o našem napadaču

Bobić: Ibišević vremenom postaje sve bolji

Naš reprezentativni napadač i nekadašnji napadač Hoffenheima, Vedad Ibišević u sezoni 2008/2009 postigao je 18 golova za tim iz Sinsheima. Ipak, prema sportskom direktoru njegove sadašnje ekipe, Stuttgarta, Frediju Bobiću, on je još bolji nego u toj sezoni.

"U svakom slučaju on je iskusniji nego tada. I dobro vino vremenom postaje još bolje", rekao je Bobić dodavši:

 

"On zna kad treba da zadrži loptu, a kada da krene prema naprijed".

 

Ibišević je jedan od najefikasnijih napadača ove sezone u Bundesligi i Evropi uopšte, a on se  u intervjuu za njemačke medije osvrnuo na svoju trenutnu formu i partiju koje pruža.

 

"Ovo je definitivno dobar period. Ne razmišljam mnogo u ovom trenutku, svaka odluka je dobra.  Pun sam samopouzdanja, pripreme su odlično prošle i to mi sada donosi korist, a činjenica da radim sa dobrim timom sve čini lakšim", rekao je Ibišević dodavši na kraju:

 

"Ovdje se osjećam kao kod kuće i to je veoma bitno".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.