Bobić: Smiješno je, ali eto Bayern nam je za Kovača uplatio jedan euro

Procedura je takva

Bobić: Smiješno je, ali eto Bayern nam je za Kovača uplatio jedan euro

E. Škorić

Niko Kovač preuzeo je ovog ljeta kormilo Bayerna, a za njim je stigao i njegov brat Robert.

Jupp Heynckes je imao uspješnu sezonu u Bayernu, no bio je tu tek privremeno, pa su Bavarci za stalnog trenera imenovali Niku Kovača, koji je prethodno radio u Eintrachtu iz Frankfurta. On je s ovim klubom osvojio Kup pobijedivši upravo Bayern u finalu.

Bavarci su ga platili 2.2 miliona eura, koliko je Eintracht tražio odštetu, a sa sobom je poveo i brata Roberta, koji je plaćen - jedan euro!

"Da, to je istina. Bayern je mogao da ništa ne plati, ali zbog pravnih procedura, složili smo se da nam uplate euro. Naravno da je to urađeno zbog procedura, ali se slažem da je pomalo smiješno", istakao je Fredi Bobić, direktor Eintrachta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Euro Bayernu ništa ne znači, no eto takva su pravila i ta novčanica je na računu tima iz Frankfurta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti