Boca Juniors eliminirana
Defensor je napravio veliko iznenađenje

Copa Libertadores

Boca Juniors eliminirana

U posljednjoj utakmici osmine finala Copa Libertadoresa igrači urugvajskog Defensor Sportinga šokirali su Bocu Juniors, eliminisavši ih iz daljeg takmičenja.

Nakon što su u domaćem prvenstvu već odavno ostali bez izgleda za titulu, igrači Boca Juniorsa su izgubili i posljednju nadu za trofejom ove sezone. Iako su imali veoma aktivan rezultat 2:2 iz prvog meča u Montevideu, igrači Boce su prokockali sve šanse za dobrim plasmanom i u Copa Libertadoresu. Nakon odlične akcije po sredini tertena igrač veznjak Defensora Diego De Souza u 27. minuti donosi vodstvo gostima. Igrači Boce su u nastavku meča svim silama pokušavali doći do poravnanja, ali nisu uspjeli. Na kraju utakmice La Bombonerom su odjekivali zvižduci, kakvi se odavno nisu čuli u glavnom gradu Argentine. 

Rezultat:
 
Boca Juniors – Defensor Sporting 0:1 (2:2)

Parovi četvrtfinala:

Palmeiras – Nacional
Sao Paolo – Cruzeiro
Gremio – Caracas
Estudiantes – Defensor Sporting

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.