Čuvena Copacabana bila je okidač za potpuni haos na Maracani

Finale Copa Libertadores nije moglo bez nereda

Čuvena Copacabana bila je okidač za potpuni haos na Maracani

Midhat Šljivak

Večeras se u Rio de Janeiru na čuvenoj Maracani igra finale Copa Libertadores u kojem se sastaju argentinski velikan Boca Juniors i Fluminense. Pred početak ovog meča došlo je do popriličnog haosa na čuvenoj plaži Copacabana, a potom i na čuvenoj Maracani.

Boca Juniors i Fluminense večeras odlučuju o najboljem timu u Južnoj Americi. Finale se igra u Rio de Janeiru na čuvenoj Maracani, a početak ovog meča bio je pod velikim znakom pitanja.

Razlozi su neredni koji su krenuli nekoliko sati pred meč. Sve se zakuhalo na čuvenoj plaži Copacabana gdje su navijaču Fluminensea uletjeli među navijače Boce.

Policija je reagovala i upotrebom sile je zaustavila još veće nerede, no nisu ih uspjeli u putpunosti spriječiti jer je haos nastavljen ispred stadiona.

Oglasi

Po dolasku navijača oba tima na Maracanu došlo je do novih sukoba. Bilo je zaista žestoko, pa je čak i odigravanje utakmice došlo pod upitnik.

Čelnici Conmebola odlučivali su hoće li utakmica biti odigrana bez navijača. Ipak, dobijene su sigurnosne garancije i navijači su se pojavili na tribinama.

Treba napomenuti da je iz Argentine u Brazil stiglo oko 100.000 navijača Boce iako su za ovaj meč dobili 23.000 ulaznica. Svi spremaju veliko slavlje i uvjereni su da će podići trofej.

Argentinski velikan je šest puta osvajao Copa Libertadores, a posljednji put se to desilo prije 16 godina kada su u finalu savladali brazilski Gremio u dvije utakmice s ukupnih 5:0.

Fluminense s druge strane igra za svoj prvi trofej u ovom takmičenju i priliku za to imaju na svojoj Maracani. Ovo im je drugo finale jer su 2008. godine poraženi od LDU Quito nakon penala.

Top Komentari

Marro
Koliko puta ćete napisati ČUVENA u članku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti