Najveća navijačka invazija ikad i "mravinjak" od 100.000 ljudi: Mnogi su prodali auta, motore...

Veliki broj nema ni ulaznice

Najveća navijačka invazija ikad i "mravinjak" od 100.000 ljudi: Mnogi su prodali auta, motore...

Admin Čaušević

Čuvena Copacabani je okupirana. Invazija navijača Boce Juniors u Rio de Janeirao na utakmicu finala Copa Libertadoresa protiv Fluminensea po mnogima je najveća mobilizacija gostujućih navijača za jednu utakmicu u historiji fudbala.

Više od 100.000 navijača Boce je doputovalo u Rio bilo kopnom (autobusom ili osobnim automobilom) ili zrakom (čarter ili komercijalni zrakoplovi).

Procjenjuje se da samo njih 23.000 ima karte za utakmicu na čuvenoj Maracani, što znači da će više od 80.000 ostat će na ulicama i gledati utakmicu.

A problem je što još nije potvrđeno hoće li vlasti Rija otvoriti legendarni stadion Sambodromo kapaciteta 60.000 gledatelja samo za navijače popularnih Xeneizesa.

Izjava jednog dječaka o tome šta su uradili sve i njegov otac da dođu u Rio najbolje govori koliko im zapravo znači Boca Juniors.

Oglasi

"Otac je prodao motor, a ja Play Station samo da dođemo ovdje. Nemamo ni ulaznicu, ali ovo je Boca", poručio je strastveni dječak.

U petak je u Rio stigla La Barra de Boca (radikalni navijači kluba) i spremni su za obračun sa navijačima Fluminensea. "Spremni smo, neka nas dođu tražiti", njihova je poruka.

Bilo je određenih incidenata na Copacabani pa je morala i reagovati i brazilska policija koja će definitivno biti na teškom zadatku cijeli dan.

Strast koju navijači velikana iz Buenos Airesa ovih dana pokazuju ovih dana je neopisiva i generalni je dojam da su gostovanjem u Risu ispisali historiju.

Boca Juniors za koje od slavnih imena nastupa Edinson Cavani već zna kako je biti prvak Južne Amerike, argentinski klub traži svoju sedmu titulu.

Sa druge strane Fluminese čiji dres nosi Marcelo traži svoju prvu titulu u Copa Libertadoresu. Kako kod završi večerašnji meč sigurno će biti suza, bilo od tuge, bilo od radosti.

Top Komentari

plemic
kad sam vidio naslov pomislih na derbi željo-sloga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi