Boca Juniors u pregovorima sa igračem Intera
Foto: EPA

Gary Medel blizu povratka u Bocu

Boca Juniors u pregovorima sa igračem Intera

Argentinski velikan Boca Juniors je u pregovorima sa Interom, a njihova želja je čileanski reprezentativac Gary Medel.

Izvori bliski argentinskom klubu su za El Mercurio izjavili da je "Medel prva opcija Boce u veznom redu", te da su u toku pregovori kako sa iskusnim Čileancem, tako i sa Interom.

"U odmakloj smo fazi pregovora i nadamo se da će transfer uskoro biti finalizovan. Boca je aktuelni prvak i mora se pojačati kako priliči jednom velikom klubu", istakli su izvori iz Boce Juniors.

Za Medela bi ovaj transfer predstavljao povratak u Bocu, jer je ovaj fudbaler bio član arentinskog velikana od 2009. do 2011. godine. Tada je Gary Medel u Boci boravio kao posuđeni igrač Universidad Catolice.

Medel je prešao u Inter 2014. godine za osam miliona eura, a Nerazzurri su ga koristili kako u veznom redu, tako i na poziciji štopera.

Čileanac će u augustu napuniti 30 godina, a njegov ugovor sa Interom ističe u junu 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi