Boca sprema 'tim snova' iz Evrope
(Foto: EPA)

Velika imena stižu u Buenos Aires

Boca sprema 'tim snova' iz Evrope

Midhat Šljivak

Argentinski velikan Boca Juniors sprema velika pojačanja u narednom periodu.

Tim iz Buenos Airesa silno želi osvojiti naslov Copa Libertadores kojeg čekaju od 2007. godine, pa su planirali velika pojačanja tokom ljeta.

Ponuda je prije svega stigla na adresu legendarnog veznjaka Rome Danielea De Rossija. On ove sezone napušta Vučicu, a Boca mu je ponudila šestomjesečni ugovor i opciju da odluči sam gdje će nakon tog perioda.

Italijan je veoma zainteresovan za odlazak u Bocu i gotovo je izvjesno da će u redovima argentinskog velikana nastaviti svoju bogatu karijeru.

Međutim, nije ni De Rossi jedini kojeg ovaj tim želi. Sevillin Ever Banega je također želja kluba i kontakti sa njim su već uspostavljeni.

Žele ovog 30-godišnjaka vratiti u svoje redove. On je također zainteresovan i lako bi se mogao vratiti u Bocu, gdje je proveo kompletnu omladinsku karijeru.

Ni to nije sve od iznenađenja koje je argentinski velikan spremio. Treće veliko pojačanje trebao bi postati iskusni napadač Andre-Pierre Gignac.

Francuz koji igra za meksički Tigres ima silnu želu da zaigra za Bocu, a to je potvrdio i njegov agent Robert San Juan.

"Uvijek je želio igrati za Bocu. To mu je želja. Još jedan tim ga je kontaktirao, novac ga međutim ne zanima, jer želi zaigrati za Bocu. To je jedan od najvećih klubova na svijetu", rekao je agent.

Gignac je fantastičan već godinama u Meksiku, a sigurno da on De Rossi i Banega mogu donijeti dosta ovom timu.

Najnovije vijesti