Bochum bez Zahirovića slavio protiv Auea

2. Bundesliga, 28. kolo

Bochum bez Zahirovića slavio protiv Auea

Fudbaleri Bochuma su u okviru 28. kola 2. Bundeslige na svom stadionu sa minimalnih 1:0 savladali sastav Aue.

U tim Petera Neururera nije bilo bh. internacionalca Adnana Zahirovića, a ključni momenat ovoga susreta desio se u 51. minuti utakmice kada je Sukuta-Pasu pogodio za vodstvo domaćina.

Gol iz 51. minute bio je dovoljan domaćim fudbalerima da upišu pobjedu kojom su se dodatno odvojili od timova iz opasne zone od koje ih sada dijeli šest bodova.

U drugom susretu koji se igrao u isto vrijeme Kaiserslautern je remizirao na gostovanju kod Karlsruhera odigravši 2:2. Iako su gosti nakon prvih 45 minuta bili u zaostatku od jednog gola nakon što je domaće u vodstvo u 26. minuti doveo Torres, u nastavku su fudbaleri K’lauterna kreirali totalni preokret.

Najzaslužniji za pobjedu gostujućeg tima je Zoller, koji je prvo svojim golom u 53. minuti poravnao rezultat na 1:1, da bi u 67. minuti utakmice pogodio za totalni preokret. Ipak, golom u posljednjim trenucima susreta Nazarov je svoj tim spasio od poraza postavivši konačnih 2:2. 

2. Bundesliga, 28. kolo:
Bochum - Aue 1:0 (Sukuta-Pasu 51)
Karlsruher - Kaiserslautern 2:2 (Torres 26, Nazarov 90 / Zoller 53, 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.