Bochum poražen na gostovanju u Berlinu, Zahirović na klupi

2. Bundesliga, 20. kolo

Bochum poražen na gostovanju u Berlinu, Zahirović na klupi

Fudbaleri Bochuma poraženi su u prvoj utakmici nastavka sezone, a VfL je izgubio na gostovanju kod Union Berlina sa 2:1. Naš Adnan Zahirović je debitantski poraz njegovog novog trenera odgledao sa klupe.

Gosti su u vodstvo stigli u 32. minuti preko Gunduza, ali je Kobylanskom svega pet minuta igre u drugom poluvremenu bilo dovoljno da izjednači rezultat na 1:1. Do totalno preokreta berlinski sastav stigao je četiri minute prije kraja kada je mrežu Bochuma pogodio Kreilach.

Zanimljivo je da je utakmica ova dva tima prekinuta u 7. minuti. Razlog nisu bili navijački ispadi ili neki tehnički problem, domaći fubaleri su se zagrlili i svi u dresu sa brojem 7 dali podršku svom saigraču Benjaminu Köhleru koji se bori sa teškim tumorom.

U drugoj utakmici 19. kola 2. Bundeslige između Sandhausena i St. Paulija nije bilo pobjednika, ali ni golova. Susret je završen sa 0:0.

2. Bundesliga, 20. kolo:
Union Berlin - Bochum 2:1 (Kobylanski 50., Kreilach 86. / Gunduza 32.)
Sandhausen - St. Pauli 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.