Bochum poražen u Berlinu

2. Bundesliga, 5. kolo

Bochum poražen u Berlinu

Edmir Škorić

Dvije utakmice subotnjeg programa petog kola 2. njemačke Bundeslige odigrane su danas.

Union je u Berlinu poprilično teško ostvario drugu prvenstvenu pobjedu. S minimalnih 2:1 savladali su Bochum, koji je prvi stigao do vodstgva, jer je Inui u 38. minuti savladao domaćeg golmana.

Do poluvremena Union uspijeva izjednačiti. Silvio je bio siguran realizator najstrožije kazne u samom finišu prvog poluvremena. Za potpuni preokret pobrinuo se Mosquera pogotkom u 64. minuti.

Braunschweig nije iskoristio ulogu favorita na svom terenu protiv Auea. Gostima je Hochscheidt donio bod u 32. minuti, pogodivši za konačnih 1:1, a prethodno je domaći sastav poveo preko Kruppkea u sedmoj minuti.

2. Bundesliga, 5. kolo:

Braunschweig - Aue 1:1 (Kruppke 7/ Hochscheidt 32)
Union Berlin - Bochum 2:1 (Silvio 45 - penal, Mosquera 64/ Inui 38)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.