Bochum razbio Aue, Zahiroviću 35 minuta

Njemačka 2. Bundesliga, drugo kolo

Bochum razbio Aue, Zahiroviću 35 minuta

Dino Kurbegović

Nogometaši Bochuma danas su u okviru drugog kola 2. Bundeslige danas su u gostima igrali protiv ekipe Aue. 

Nakon što su u prvom kolu remizirali sa Furthom, danas su izabranici trenera Petera Neuruera odigrali sjajnu utakmicu protiv novog člana popularne Njemačke Cvajte.

Da će biti veliko pojačanje u napadu, iskusni Stanislav Šestak pokazao je već u petoj minuti, kada je doveo goste u vodstvo 0:1. Domaćini su uspjeli izjednačiti rezultat na 1:1 i to samo 11 minuta poslije vodstva gostiju, a strijelac je bio Okoronwo.

Do kraja poluvremena gosti su pokazali da trenutno mnogo bolja i spremnija ekipa, a u 28.minuti, ponovo Šestak svojim drugim golom dovodi goste u vodstvo. Novi pogodak viđen je u 41. minuti, a za vodstvo gostiju 1:3 ogosio je Tasaka.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija gostiju, a od 65. minute umjesto dvostrukog strijelca Šestaka u igru je ušao naš internacionalac Adnan Zahirović. Upravo je 24-godišnji Zahirović počeo akciju u 66. minuti kod četvrtog gola Bochuma, a strijelac za 1:4 nakon sjajne akcije bio je Terodde.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja utakmice gosti postižu i peti pogodak, a strijelac je ponovo Terodde koji je postavio konačnih 1:5 za Bochum. Nakon dva odigrana kola Bochum ima četiri osvojena boda, je Aue još uvijek bez bodova.

U drugom susretu Eintracht Braunschweig je porazio Heidenheim rezultatom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.