Bochum siguran u Frankfurtu

2. Bundesliga, 19. kolo

Bochum siguran u Frankfurtu

Edmir Škorić

Dva susreta subotnjeg programa 19. kola 2. njemačke Bundeslige završena su gostujućim pobjedama.

Nogometaši Bochuma su u Frankfurtu stigli do sedme prvenstvene pobjede. Gosti su do pobjede stigli u svega dva minuta. Prvo je Bjorn Kopplin pogodio u 20. minuti, a onda i Tae.Se Jong u 22.

Bochum je na tabeli prešao Dynamo Dresden i Energie Cottbus te trenutno ima 24 boda, dok Frankfurt ostaje na 15-poziciji sa 14 bodova.

Pretposljednji Karlsruher nije mogao pred svojim navijačima zaustaviti Minhen 1860. Daniel Beirofka je u 33. minuti doveo goste u vodstvo, a onda je rezrevista Marco Terrazzino poravnao u 72. minuti.

Stefan Aigner u 80. minuti vraća prednost gostima, kojima je pobjedu ovjerio Bierofka svojim drugom golom u 87. minuti, ovaj put pogodivši sa bijele tačke.


2. Bundesliga, 19. kolo:

Frankfurt - Bochum 0:2 (Kopplin 20, Tese 22)
Karlsruher - Munchen 1860 1:3 (Terrazzino 72/ Bierofka 33, 87, Aigner 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.