Bochum uspješan gost, Zahirović ponovo bez minutaže

Njemačka Cvajta

Bochum uspješan gost, Zahirović ponovo bez minutaže

Bochum je svoje navijače obradovao minimalnom pobjedom na gostovanju kod favorizovanog St. Paulija u 21. kolu njemačke Cvajte. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Eyjolfsson u 12. minutu. Adnan Zahirović za razliku od prošlog kola ovog puta našao je mjesto u zapisniku, ali na žalost u igru nije ulazio. 7

Bochum je dvanaesti sa 26 bodova, dok je St. Pauli šesti sa 32 boda.

U drugom meču igranom danas FSV Frankfurt je sa deset igrača uspio trijmfovati protiv Dinama iz Dresdena na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Domaćin je već nakon devet minuta ostao bez Oumarija koji je zaradio direktni crveni karton, ali su do kraja i sa deset igrača uspjeli postići tri pogotka.

Gosti su poveli preko Griffoa, ali su preokret u drugom poluvremenu kreirali Kapllani, Epstein iz penala i Huber, dok je poraz Drezdena ublažio Schuppan minut prije kraja. Adnan Mravac nije konkurisao za tim u redovima gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.