Bod za Partizan na vrućem gostovanju
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa B

Bod za Partizan na vrućem gostovanju

Večeras su u okviru grupe B Lige Evrope odigrana sva susreta. Partizan i Skenderbeu su remizirali bez golova, dok su Dynamo Kijev i Young Boys, također, remizirali rezultatom 2:2.

Albanski Skenderbeu je na Elbasan Areni ugostio beogradski Partizan, a gledaoci su mogli pratiti utakmicu puno prekida i sitnih prekršaja, koja je na kraju završena najnepopularnijim rezultatom.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, pokušavao je Partizan dalekometnim šutevima, ali opasnosti po gol Skenderbeua nije bilo. Imali su i domaćini nekoliko opasnih napada, ali je izostao zadnji pas, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Skenderbeu nešto bolje otvara drugi dio, a dobru priliku je imao James u 54. minuti, ali je Mitrović blokirao njegov pokušaj.

Uslijedilo je i nekoliko obećavajućih napada Partizana, a u 89. minuti je veliku priliku za goste propustio Soumah kada je njegov pokušaj zaustavio golman Skenderbeua. U sudijskoj nadoknadi je Partizan dva puta pogađao okvir gola, preko Tošića i Miletića, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugoj utakmici grupe B snage su odmjerili Dynamo Kijev i Young Boys koji su odigrali izuzetno zanimljivu utakmicu.

Poveli su gosti iz Švicarske golom Assalea u 17. minuti, ali Mbokani u 34. kruniše dobru akciju svoje ekipe i pogađa za 1:1.

Ipak, Young Boys uspijeva doći do nove prednosti prije odlaska na odmor. Ponovo je strijelac gola bio Assale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrala se 49. minuta kada je viđen najljepši potez na ovoj utakmici. Morozyuk je sjajno izveo slobodan udarac i donio novo izjednačenje svojoj ekipi.

Do kraja je ostalo 2:2, a Young Boys je u 82. minuti ostao sa igračem manje jer je Sanogo dobio crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi