Bodovi spasa za Slavena Bilića

Pobjeda West Hama protiv Palacea

Bodovi spasa za Slavena Bilića

Endin Čaušević

Fudbaleri West Hama večeras su ostvarili važnu pobjedu na gostovanju portiv Crystal Palacea (1:0) u meču 8. kola engleskog Premiershipa.

West Ham je ove sezone u velikoj krizi rezultata, a u posljednje vrijeme dosta se priča o tome da će Slaven Bilić dobiti otkaz. Ipak, večerašnja pobjeda protiv Palacea sigurno je produžila hrvatskom stručnjaku "rok trajanja" na klupi londonske ekipe.

Gosti iz Londona gol odluke postigli su u 19. minuti utakmice kada je mrežu Palacea zatresao Lanzini nakon asistencije Cresswella. Domaći su u samom finišu utakmice mogli do izjednačenja, ali je Benteke promašio penal.

U drugom poluvremenu West Ham je čuvao stečenu prednost, dok je Crystal Palace pokušao na sve načine doći do izjednačenja. Posao im je olakšan 15 minuta prije kraja meča kada je crveni karton dobio Cresswell, te je West Ham ostao sa igračem manje.

Ipak, domaći nisu uspjeli da iskoriste igrača više i dođu do izjednačenja. West Ham je sada na 15. mjestu sa sedam bodova, dok je Crystal Palace osmi sa 11 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 8. kolo:

Crystal Palace - West Ham 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti