Boesen u Koldingu

Transferi u Evropi

Boesen u Koldingu

Sve je više transfera širom rukometne Evrope. Danac Lase Boesen (32) je posle tri godine napustio nemački Flensburg i potpisao je trogodišnji ugovor sa Koldingom u kome je igrao sve do 2002. i tokom sezone 2006/2007.

Plavokosi bek je od 2002. do 2006. nastupao za španski Portland San Antonio dok je sezonu 2007/2008 proveo u Lemgu. Mađarski levi bek Kornel Nagy (25) novi je član Dunkerqa, ekipe koja je u prošlom prvenstvu Francuske osvojila treće mesto uz osvojen Kup. Nagy je sa Dunqerkom potpisao dvogodišnji ugovor, a stigao je iz Veszprema u kome je proveo jednu sezonu nakon što je dugo bio član Dunaffera.


Još jedan francuski klub se pojačao i to prvak Montpelllier koji je u svoje redove doveo slovenačkog golmana Primoža Prosta (28). On je poslednje dve sezone proveo u danskom Silekborgu sa kojim je igrao u finalu plej ofa dok je prethodno bio član Gorenja iz Velenja. U Montpellieru će tako naredne sezone igrati tri Slovenca jer jer je uz Prosta stigao i Dragan Gajić dok je tu od ranije Vid Kavtičnik.

Islanđanin Robert Gunnarson je odlučio da ostane u Rhein Neckar Lowenu pa neće slediti zamljake Olafura Stefanssona i Valura Sigurdssona koji su prešli u redove AG Copenhagena. Karol Bielecki takođe ostaje među Lavovima koji su angažovali Ksystofa Lijewskog uz HSV.

Rus Danil Chernov (30) posle tri godine napušta redove Ademar Leona i potražiće nov klub. Sa njim nije produžen ugovor što i ne čudi s obzirom na veliku finansijsku krizu kako u Ademaru tako i u ostalim španskim klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.