Bogataši preuzimaju još jedan engleski tim

Sunderland u vlasništvu četvorice

Bogataši preuzimaju još jedan engleski tim

Midhat Šljivak

Američka grupacija koju predvode četiri bogataša odlučila je da preuzme vlasništvo nad ekipom Sunderlanda.

Zbog brojnih financijskih problema dugogodišnji član Premiershipa je tonuo iz sezone u sezonu i trenutno igraju u trećem rangu engleskog fudbala.

Ipak, uskoro bi se stvari po Sunderland mogle promijeniti. John Phelan, Glen Fuhrman, Rob Platek i Michael Dell odlučili su kao grupacija preuzeti klub i uložit će ogroman novac.

Radi se o itekako bogatim ljudima. Svi su milijarderi i sigurno da će financijska podrška koja uđe u klub mnogo značiti ovoj ekipi, koju bismo jako brzo ponovo mogli gledati u društvu najboljih engleskih timova.

Phelan, Fuhrman i Platek će biti većinski vlasnici, podržavat će ih Michael Dell, vlasnik poznate kompanije Dell Technologies, a cilj je u narednim godinama vratiti ekipu u Premiership.

Sunderland će tako dobiti ogromnu financijsku injekciju. Bit će još jedan u nizu klubova koji će imati velika ulaganja, a vidjet ćemo hoće li se moći nositi sa ostalim klubovima koji imaju poprilično bogate vlasnike.

Ovaj tim je posljednju sezonu u Premiershipu odigrao 2017. godine, a ranije su često ispadali i ulazili u društvo najboljih engleskih timova.

Sunderland je šest puta bio prvak Engleske, ali posljednji put davne 1936. godine.

Top Komentari

Samkodk
1036 koja je to godina da mi je znati?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti