Nevjerovatan meč na Wembleyju: Charlton u posljednjoj sekundi zabio gol i plasirao se u Championship

Čudesna završnica

Nevjerovatan meč na Wembleyju: Charlton u posljednjoj sekundi zabio gol i plasirao se u Championship

M. Šljivak

Charlton je novi član Championshipa.

Ovaj londonski tim danas je na Wembleyju u finalu doigravanja pobijedio Sunderland sa 2:1 i ostvario je plasman u Championship.

Šokantan početak su imali igrači Charltona. U petoj minuti Sunderland je poveo nevjerovatnim autogolom Sarra. Pokušao je defanzivac Charltona vratiti loptu golmanu Phillipsu, ali je ona pobjegla u mrežu za prednost od 0:1.

Međutim, ekipa Leeja Bowyjera je bila bolja u prvom dijelu. Stvarali su šanse, igralo se sjajno, a u 35. minuti su zasluženo stigli do izjednačenja. Pogodio je Purrington za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča Sunderland je bio taj koji je imao više od igre.

Ipak, u posljednjim sekundama Charlton stiže do velike pobjede. Buaer je pogodio za pobjedu od 2:1 i plasman svog tima u Championship.

Sunderland će tako još jednu sezonu ostati u Ligue One, a vidljiva je bila tuga na licima fudbalera ovog tima.

Doigravanje za Championship:

Charlton - Sunderland 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi